Sedef Besen Öztekin

Sedef Besen Öztekin...

İstanbul’da yaşıyor.

Etkin İnsan Gelişim Enstitüsü’nden Aralık 2016 döneminde Çocuk Yogası 1. Modül eğitimini aldı ve dünyası değişti.

Yeni mesleğinde, henüz çok vakit geçmemesine karşın kısa sürede birçok tecrübe edinme şansı buldu. Eğitimden sonraki ilk aylarda, hem kısa süreli hem gönüllü olarak farklı kurumlarda karşısına çıkan fırsatları değerlendirdi. Amacı vakit kaybetmeden, heyecanı da henüz tazeyken çocuklarla çalışmaya başlamaktı. Kısa süre sonra, Avrupa Elit Ana Okulu'nda Çocuk Yogası branş eğitmeni olarak görev almaya başladı. Yaklaşık 4 aydır devam ettiği bu mesleğinin güzel geri dönüşleri de beraberinde getirmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ediyor. “Hayatta tohumunu attığımız her şeyin bize mutlaka güzellikle geri döndüğüne inanıyorum” diyor Sedef Besen.

Sedef’in yaşam felsefesi “üretmek”…

Sedef Besen şöyle söylüyor:

“Üretmeden tüketmek bana göre değildi. Lise yıllarımdan bu yana hem yurt içi hem yurt dışı farklı alanlardaki özel sektör tecrübelerim bana birçok güzel yeti kazandırsa da; Çocuk Yogası ile gerçekten bulunmam gereken yerde olduğumu ve benim için en güzel üretme şeklinin çocuklarla çalışmaktan geçtiğini anladım. Her insanın yaşam felsefesi, para kazanmak yerine, bu hayatta sevdiği işi yaparak kalıcı bir iz bırakmak olsaydı dünya çok daha yaşanılası bir yer olabilirdi. 

Etkin İnsan, her şeyden önce, bana Çocuk Yogası'nı sevdiren ve gerekli donanıma sahip olmamız için tüm samimiyetini ortaya koyan değerli hocamız Alper Bayraktar'la tanışma fırsatını verdi. Bu eğitimi başkasından alsaydım, bu işi gerçekten iyi yapabileceğime olan inancım eksik olurdu. Temmuz 2017'de de İstanbul’da Çocuk Yogası 2. Modül eğitimine katılacağım.”