Canan Yıldırım Korkmaz

Canan Yıldırım Korkmaz…

İzmir’de ve İstanbul’da yaşıyor.

Etkin İnsan'dan Yaşam Koçluğu, Eğitim Koçluğu, 200 saatlik Uluslararası Yoga Alliance onaylı yoga eğitmenlik eğitimi aldı. Bu yaz sonu da 300 saatlik ileri seviye yoga eğitmenlik eğitimini almayı planlıyor.

Etkin İnsan ile tanıştıktan sonra hayalindeki işi yapmaya başladı. İzmir Güzelbahçe’de açtığı Luminy Yaşam Koçluğu ve Sağlık Merkezi bünyesinde personal training, pilates, yaşam ve eğitim koçluğu, sağlık ve spora dair birçok şey yaptı. Çeşitli AVM'lerde, radyo ve televizyon kanallarında yaşam ve eğitim koçluğu eğitimlerini spor ile birleştirerek, kendi kendine koçluk, zihin beden ve ruh bütünlüğünü sağlayıcı seminerler ve eğitimler verdi, sohbetler düzenledi,. Çeşitli yerlere konuk olarak davet edildi. Bunlar arasında TRT Kent Radyo, Radyo Pause, Kanal35, İzmir Optimum AVM, Rotary ve Rotaract projeleri gibi yerler var. Birçok kişinin sağlık ve spora başka açılardan bakmasını sağladı. Artık hayatının Alper Bayraktar'dan aldığı yoga eğitimleri ile tamamen yogaya yönelik olduğunu belirtiyor Şu sıralar yurt içinde yoga ve sanat terapisi kampları gerçekleştiriyor ancak hayalinin yurt dışında daha tropik yerlerde daha kalabalık gruplarla yoga, sanat ve wellness kampları düzenlemek, organik ve doğa içinde bir yoga ve iyileşme (wellness) kamp oteli açmak olduğunu söylüyor.

Canan Hanım’ın yaşam felsefesi, başta kendisi olmak üzere tüm insanlığın, başkalarına (diğer insan, hayvan, bitki vs'lere) zarar vermeden olabilecek en iyi versiyonlarına ulaşmaları için çalışmak. Tüm ve hür olabilmek. Yaşamın gerçek amacını, var oluşu, çevresinde, zihninde, ruhunda ve bedeninde olup biteni, bu eşsiz evreni anlamaya bir adım daha yaklaşabilmek, yaklaştırabilmek için çalışmak.