Güneş Aras

Güneş Aras...

Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu. Felsefeyle ilgilendiği dönemde yogayla henüz tanışmamıştı. Memleketi Bursa’ya döndükten sonra “Okuantum Kişisel ve Kurumsal Gelişim” adında bir danışmanlık şirketi açtı. Kişisel gelişim çalışmalarını sürdürürken yolu Etkin İnsan Gelişim Enstitüsü ile kesişti.

Alper Bayraktar eğitmenliğinde 200 saatlik Yoga Eğitmenliği’ne Mayıs 2016’da Bursa’da katıldı. Eğitimini tamamladıktan sonra ağustos ayı içerisinde derslerini vermeye başladı ve hala aktif olarak yoga derslerine devam ediyor.

Hem kendisini hem de şirketini büyütmeyi sürdüren Güneş Aras, eğitmenimiz Alper Bayraktar ile 1. Modül Çocuk Yogası Eğitmenliği programına Ağustos 2016’da İzmir’de katıldı. Bu eğitimin üzerine anaokullarıyla çalışmaya başladı. 1. Modül eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra tüm yaş gruplarıyla çalışabilmek adına 2. Modül Çocuk Yogası Eğitmenliği programını Mart 2017’de İzmir’de aldı ve bu sayede Türkiye’nin ilk Uluslararası Çocuk Yogası Eğitmenlerinden biri olmaya hak kazandı.

Güneş, yeni mesleğiyle birlikte haftanın 3 günü kendi ofisinde, 2 günü spor salonunda, 2 günü de anaokulunda 1 senedir yoga dersleri veriyor.

300 saatlik İleri Seviye Yoga Eğitmenliği eğitimini Alper Bayraktar’dan ağustos ayında Olimpos’ta almayı planlıyor.

Güneş’in yaşam felsefesi “Nefes aldığın kadar gül, yaşadığın kadar sev, öğren ve öğret.”

Güneş şöyle söylüyor: "Her zaman gülmeyi, yaşadığım sürece başta kendimi ve sonra evrendeki her şeyi sevmeyi, bitmek bilmeyen öğrenme isteğimle dolup taşıp sonrasında aynı istek ve arzuyla öğretmeyi ve yaymayı hayat felsefem olarak açıklayabilirim.

Etkin İnsan, insan odaklı eğitim ve gelişim kurumu. Saygılı ve özverili çalışmalarıyla, sürekli yenilenen eğitimleri, bünyesine kazandırdığı yeni eğitmenleri ve insana odaklı hizmetleriyle bana ve birçok insana çok şey kazandırdı, kazandırmaya devam ediyor.

Tanıştığım her insana büyük bir heyecanla ve güvenle Etkin İnsan ve Alper Bayraktar ismini veriyorum, yönlendiriyorum. Her telefon açışımda veya mail attığımda bana geri dönüşleri sıcak ve samimi olduğu için de her seferinde kuruma olan güvenim artıyor. Herhangi bir şekilde zorluk yaşamadım, aksine işlerimi her seferinde kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Mezunlarına burada tekrar kucak açtıkları için teşekkür ediyorum."