Ayşegül Üçok Çeliktaş

Ayşegül Üçok Çeliktaş

Evde bir süre kendi başıma yoga yaptıktan sonra, pratiğimi ilerletmek için eğitmelik eğitimi almaya karar verdim. Etkin İnsan’la tanışmam internet üzerinde yoga eğitmenlik eğitimi veren kurumları araştırırken gerçekleşti ve tamamen içgüdüsel olarak, aradığım yerin burası olduğuna karar verdim.

Öncelikle kendimi bu alanda geliştirmek için eğitmen olma kararı almış olsam da özel ders vermeye başlayıp yoganın mucizevi etkisini, ders verdiğim öğrencilerimin yaşamı üzerinde gözlemledikçe eğitim vermekten ayrı bir keyif almaya başladım. Böylece daha fazla insana ulaşabilmeyi ve bilgimi paylaşabilmeyi hedefledim.

Gerçekten benim yaşamımda “yoga eğitmenlik eğitiminden öncesi” ve “eğitimden sonrası” diye ayırabileceğim çok net bir çizgi var. Yoga eğitimi ile birlikte fiziksellikten öte, yoganın insanın ruhsal ve zihinsel varlığı üzerindeki etkisine birebir şahit oldum, hem de doğru çaba ve disiplinle içimizde saklı kalmış olan potansiyeli nasıl dışarı çıkarabileceğimizi deneyimlemiş oldum.

Kişiye özel yoga dersleri düzenliyorum. Benim yaşadığım şehirde yoga dersi vermeye uygun bir salon olmadığı için evimde ders vererek başladım ve halen de öyle devam etmekteyim. Kişiye özel derslerde öğrencimin fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları doğrultusunda dersler düzenliyorum. Farklı yaş guruplarında ve farklı fiziksel rahatsızlıkları olan kişilerle çalışarak kendi deneyimlerimi de arttırma fırsatı yakalamış oluyorum. Şu ana kadar onlarca öğrenci ile çalıştım. Birkaç ay önce İzmir'e yerleştim ve buradan yeni öğrencilerimle yeni deneyimler paylaşmak üzere yola çıktım.

Bu yola Alper Hoca ve ekibi ile adım atma fırsatı bulduğum, iç sesimi dinlediğim ve tercihimi hiç tereddüt etmeden Etkin İnsan'dan yana yaptığım için hayata müteşekkirim. Her seferinde “iyi ki” dediğim, şükrettiğim ve paylaştıkça şükrümü büyüttüğüm bir deneyim oldu benim için.