Süre, format ve dönem
Program üç online modülden oluşur; isteyenler için Bali'de yatılı kamp seçeneği de vardır:
- 1. modül. 12-13, 19-20, 26-27 Eylül 2026
- 2. modül. 31 Ekim-1 Kasım, 14-15, 21-22 Kasım, 5-6, 19-20, 26-27 Aralık 2026
- 3. modül. 6-7, 20-21, 27-28 Şubat, 6-7, 27-28 Mart, 3-4 Nisan 2027
- Bali kamp eğitimi (yatılı). 17 Ocak - 1 Şubat 2027
Güncel grup tarihlerini ve kontenjan durumunu öğrenmek için iletişime geçin.
Eğitim içeriği
- Maharishi Patanjali Yoga Sutraları’nın tek tek okunması ve açıklanması
- Swami Svatmarama Hatha Yoga Pradipika’nın okunması ve açıklanması
- Upanishadlar, Vedalar ve Vedanta
- Raja – Ashtanga Yoga’nın son 3 basamağı olan ve Antaranga Yoga olarak da adlandırılan Dharana – Dhyana – Samadhi basamaklarının detaylı bir şekilde incelenmesi
- Hint literatürünün 6 büyük felsefe okulunu tanıma ve Sankhya – Yoga Felsefesi üzerinde derinleşme
- Raja – Ashtanga Yoga’yı derinlemesine öğrenme
- Bhakti ve Jnana Yoga’nın basamaklarını ve ilerleyişini öğrenme
- Mantra – Chanting – Kirtan çalışmaları
- Sagun ve Nirgun meditasyonları
- Meditasyonda derinleşme ve farklı meditasyon teknikleri öğrenme
- Asanalarda gözlem, farkındalık ve meditasyon süreci
- Orta ve ileri seviye asanaların detaylı bir şekilde öğrenilmesi ve öğretilebilmesi
- Pranayama çalışmalarında derinleşme ve yeni teknikler öğrenme
- Moola, Uddhiyana, Jalandhara ve Maha Bandha’yı öğrenme
- Pranayama çalışmalarında Bandha kullanımı
- Mudralar
- Yoga felsefesi ve mitoloji
- Bilginin 7 basamağı
- Anatomi ve Fizyoloji
- Kas ve İskelet sistemi
- Solunum sistemi
- Sindirim sistemi
- Dolaşım sistemi
- Endokrin sistemi
- Boşaltım sistemi
- Sinir sistemi
- Yoga etiği ve yaşam tarzı
- Eğitmen kimliğini geliştirmek ve güvenli alan oluşturabilmek
- Eğitmen gözüyle ve yoga okulu bakış açısıyla iş yaşamındaki önemli süreçler ve bilgiler
Sertifikasyon Şartları
Tüm oturumlara devamsızlık olmadan katılım; yazılı ve sözlü sınav ortalamasının 70 puan ve üzeri olması (yazılı %60, sözlü/katılım/disiplin/tutum %40); bir yıl içinde yazılı ve uygulamalı ödevlerin teslimi.
Programdan kareler
Bali kamplarından kareler.
Mezunlarımız anlatıyor
Yoga eğitmenliği yolunun ilk basamağı olan 200 saatlik temel programı tamamlayan mezunlarımızın eğitim sonrası deneyimleri.
Nelin Beste Eryılmaz
200 Saat Yoga Eğitmenliği · 2020
“Çocukluğumdan beri meditasyon yaparım. Felsefesiyle erken tanıştığım yogayı, pratiğime de ekledikten sonra hazır olduğumu farkettim ve başlamaya karar verdim. İnternette araştırma yaparken Etkin İnsan’la tanıştım.”
Hikâyenin tamamı
Çocukluğumdan beri meditasyon yaparım. Felsefesiyle erken tanıştığım yogayı, pratiğime de ekledikten sonra hazır olduğumu farkettim ve başlamaya karar verdim. İnternette araştırma yaparken Etkin İnsan’la tanıştım.
Amacım yogayı önce kendim iyi yapabilmek, sonra da çevreme bu ışığı yaymak. Kendi pratiğimde derinleşmeler yaşadım. Ardından çevreme ve aileme dersler verdim. Sonra özel derslere başladım. Şimdi ise bir yoga stüdyom var. Stüdyomda ayda 60’tan fazla ders veriyorum.
Sayısını aklımda tutamayacağım kadar çok grup ve özel ders verdim. Başta kendi evimde veya yoga yapmak isteyen öğrencilerin evinde yapıyorduk. Ama yolculuğum zamanla bu kısıtlı alanlara sığamaz oldu. Onun dışında gönüllü olarak verdiğim derslerim de oldu.
Yoganın ve hayatın öğrenilecek yanları bitmez, kendimi her anlamda eğitmeye devam ediyorum.
Ediye Malak
200 Saat Yoga Eğitmenliği · 2020
“Niyetim sadece sertifika almak değil, yogayı meslek olarak uygulamaktı. Yoga ile gelen değişimi hem fiziksel hem de ruhsal olarak hissettim.”
Hikâyenin tamamı
Etkin İnsan’la sosyal medya üzerinden tanıştım. Kısa bir araştırmadan sonra, aynı gün içerisinde iletişime geçtim ve bir hafta sonra İzmir’de başlayacak olan 200 saatlik eğitmenlik eğitiminin olduğunu öğrendim. Birkaç gün düşündükten sonra kaydımı yaptırdım. Niyetim sadece sertifika almak değil, yogayı meslek olarak uygulamaktı.
Yoga ile gelen değişimi hem fiziksel hem de ruhsal olarak hissettim. Bu süreçte geliştiğimi düşünüyorum. Tabi ki çevrem ve hayatım da bu değişimle birlikte, kaçınılmaz olarak değişti.
Eğitimlerimi tamamladıktan sonra aktif bir şekilde çocuk, ergen ve yetişkin yoga dersleri vermeye başladım. Psikoloğun tavsiye ettiği özel seanslarım da oldu. Biga'nın ilk ve tek yoga salonu olan “One Yoga Home”u açtık ve artık üyelerimizle olan derslerimizi burada gerçekleştiriyoruz. Etkin İnsan’a çok teşekkür ederim.
Tüm 200 saat yoga eğitmenliği görüşleri (10)
Sık sorulan sorular
Programa katılmak için hangi şart aranıyor?
Ön koşul Yoga Alliance RYS 200 mezunu olmaktır. 300 saatlik program, 200 saatlik temel eğitimin üzerine kurulur.
Eğitim online mı, yüz yüze mi?
Program üç online modül olarak veriliyor. Aynı programı yüz yüze ve yatılı tamamlamak isteyenler için Bali'de kamp seçeneği bulunuyor.
300 saatten sonra ne olur?
200 ve 300 saatlik programları tamamlayan katılımcılar 500 saatlik Yoga Master Eğitmenliği niteliğini kazanır.